10 Haziran 2013 Pazartesi

2013 YGS-LYS ÖSS GÜZEL BÖLÜM DÜŞÜK PUAN

İyi günler arkadaşlar bu yazıyı yazmamın sebebi hepinizi bilgilendiriyor olmak istemem bende o yollardan geçmiş olan bir üniversiteli olduğum için elimden geldiğince sizlere yardımcı olmak istiyorum. Öncelikle hedefiniz belli ise o hedeften şaşmayın bence çünkü ben istemediğim bir bölüme geldim ve dersleri istemeden çalışmak zorunda kalıyorum ve istemediğim bir meslek yapacağım.Size bazı tüyolar vereceğim ;

*Puanınız düşükse bölümünüz iyi olsun üniversite fark etmez arzu ederseniz birinci yılın sonunda diger üniversitelere geçis yapabilirsiniz (GANO yüksekse)

* Eğer Puanınız düşükse 2 yıllık bölümlerden 4 yıllığa dikey geçiş yapabilirsiniz.Bu tavsiyemdir örneğin bir inşaat mühendisi arkdaşımı ele alalım bizzat kendi arkadaşım bunu yaptı. Önce 2 yıllık inşaat bölümünü okudu sonra dikey geçiş sınavı ile inşaat mühendisliğine geçti 2 yıl daha okudu ve şu an diplomasında inşaat mühendisi yazıyor.

*Başarı sıranızı dikkate alarak tercih verin. Puanı yüksek olabilir fakat başarı sırasına girdiysenız yüzde 90 bi ihtimalle gidersiniz.

*İnce eleyip sık dokuyun üniversitelerinizi iyi arastırın

*Yurt dışında denklik veren üniversiteleri araştırın koşulları çok iyi olabiliyor.

Kadir Söyler 

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites